Роли з огірком і морським окунем
5 Січня, 2019
Японская кухня
- Cook: 45 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Рис - 250 г
Оцет для суші - 50 мл
Цукор - 1 ч. ложка
Авокадо - 0,5 шт.
Морський окунь маринований - 100 г філе
Норі - 2 листи
Огірки салатні - 1 шт.
Майонез японський - 2 ст. ложки
Лимон - 1 ч. ложка соку
Імбир маринований
Васабі
Соєвий соус
Сіль
Directions
1Рис промити, залити 400 мл води, варити на середньому вогні під кришкою, доки він не стане в'язким.
2Зняти з вогню, додати оцет, цукор і сіль, перемішати, залишити на 15 хвилин.
3Огірок вимити, нарізати уздовж тонкими скибочками. Авокадо очистити та нарізати соломкою, скропити лимонним соком. Філе морського окуня нарізати шматочками. Листи норі розрізати навпіл.
4Покласти кожну половину листа норі на бамбукову циновку блискучою стороною вниз. Зверху рівним шаром розподілити трохи охолоджений рис, накрити все серветкою та перевернути, щоб норі опинился зверху. Змастити норі невеликою кількістю васабі та майонезом, викласти посередині шматочки авокадо та окуня, згорнути у вигляді рулету, розрізати його на 6 частин. Обернути кожну скибочкою огірка.
5Подавати роли з васабі, тонко нарізаним імбиром і соєвим соусом.
Перед тим як викладати на циновку продукти для ролів, обернути її харчовою плівкою - так вона залишиться чистою та сухою. Під час приготування стежити за тим, щоб плівка не потрапила всередину ролів.