Курка, фарширована по-татарськи - тутирган тавик
Курка, фарширована по-татарськи - тутирган тавик

Курка, фарширована по-татарськи – тутирган тавик

      

14 Лютого, 2020

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Курка - 1‑1,2 кг

Яйця - 8‑10 шт.

Масло вершкове - 50 г

Вершки або молоко - 0,5 склянки

Сіль

Перець

Directions

1Молоду жирну курку обробити, ретельно промити. Шкіру на шийці відтягнути до грудки, відрізати шийку. Зробити надріз на черевці, видалити нутрощі, зоб вийняти через горловий отвір. Розрізи на тушці зашити нитками. Спереду, починаючи від горловини, обережно, щоб не порвати, відокремити пальцем шкіру від м'яса тушки. Куряча шкіра легко відділяється від м'яса. Потім з боку горловини спробувати надути відокремлену шкіру. Якщо шкіра добре надувається, значить курка готова для фарширування, якщо повітря десь проходить, це місце зашити. Розріз також зашити дрібними стібками.

2Яйця, сіль і перець і ретельно перемішати, влити вершки або молоко і знов перемішати. Якщо курка нежирна, додати вершкове масло. Суміш влити ложкою між шкірою та м'ясом курки. Щоб суміш не протікала в тушку, потрібно шию заправити всередину.

3Після фарширування шийний отвір (в шкірі) потрібно міцно зашити ниткою.

4Підготовану курку загорнути в серветку або марлю, опустити в киплячу підсолену воду та варити на повільному вогні 1‑1,5 години.

5Коли курка роздується, шкіру в декількох місцях проколоти тонкою голкою (випустити повітря).

6Зварену курку поставити в духовку, щоб вона зарум'янилася.

7Готову курку розрубати на 4 частини і подавати в гарячому вигляді p картоплею або рисовою кашею. Виходить дві задні ніжки та дві грудинки, які заповнені омлетом.

00:00