Омлет товстий солодкий (ацуякі тамаго)
15 Грудня, 2018
50 рецептов японской кухни
Ingredients
Яйця - 5 шт.
Дасі (бульйон) - 1/3 склянки
Цукор - 1/3 склянки
Соєвий соус - 1,5 ч. ложки
Горілка - 1,5 ч. ложки
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія
ДЛЯ ПРИПРАВИ:
Редька біла терта - 0,25 склянки
Соєвий соус - 0,5 ч. ложки
Directions
1У невеликій сковороді змішати дасі (бульйон), цукор, соєвий соус, горілку та сіль, поставити на вогонь і мішати, доки цукор і сіль не розчиняться, потім охолодити.
2Влити яйця і добре розмішати.
3Трохи змастити сковороду олією та вилити туди чверть суміші так, щоб вона рівномірно покрила дно. Готувати на середньому вогні кілька секунд. Якщо з'являються бульбашки - протикати їх паличкою.
4Згорнути омлет навпіл, підняти його і, змастивши сковороду олією, налити ще чверть приготованої маси так, щоб вона заповнила все дно сковороди. Через кілька секунд готовий лист знову згорнути, як і перший. Так само зробити кілька шарів, але особливо ретельно складати останній раз, бо від цього залежить форма страви.
5Коли омлетний брусок сформується, протримати його на вогні ще кілька секунд, повертаючи всіма боками.
6Покласти омлетний брусок на дошку, дати охолонути та нарізати на 8‑10 частин.
7Подавати з приправою.
Традиційно такий омлет роблять на сковороді прямокутної форми. Однак можна скористатися і круглою, але постаратися надати омлету під час готування форму квадрата.