Кабачки, фаршировані грибами та рисом під соусом
овочеві страви, страви з грибів духовка
17 Лютого, 2020
249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)
Ingredients
Кабачки - 1 кг
Рис - 0,5 склянки
Гриби свіжі - 400 г
Цибуля ріпчаста - 1‑2 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
ДЛЯ СОУСУ:
Йогурт знежирений - 1 ст. ложка
Томатна паста або кетчуп - 1‑2 ст. ложки
Зелень
Directions
1Кабачки очистити від шкірки, нарізати впоперек на дольки завтовшки 5‑6 см. З кожного шматка вийняти чайною ложкою серцевину так, щоб вийшла чашечка з дном завтовшки близько 1 см (можна, вирізаючи середину, денце не залишати цілим, а прорізати невеликий отвір наскрізь).
2Підготовлені чашки покласти вниз денцем в сотейник або в нагріту сковороду, накрити кришкою і тушкувати 10‑15 хвилин. За цей час чашечки кабачків мають підрум'янитися, пом'якшитися під дією пари. Кабачки можна і не тушкувати, а відварити у воді до напівготовності.
3СОУС: Змішати знежирений йогурт і томатну пасту (за необхідності можна додати трохи води).
4ФАРШ: Гриби відварити до готовності, дрібно нарізати і змішати з відвареним рисом, а також з нарізаною цибулею. Фарш посолити, поперчити і добре перемішати.
5Потім кабачки перевернути, трохи посолити і заповнити фаршем чашечки кабачків, зверху посипати сухарями, полити знежиреним йогуртом і поставити в духовку для запікання.
6Коли кабачки зарум'яняться, залити їх половиною томатного соусу, накрити кришкою і знову поставити в духовку на 10 хвилин.
7Перед подачею полити соусом і посипати рубаною зеленню петрушки або кропу.