фаршировані кабачки
фаршировані кабачки

Кабачки, фаршировані грибами та рисом під соусом

  ,   

17 Лютого, 2020

249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)

Ingredients

Кабачки - 1 кг

Рис - 0,5 склянки

Гриби свіжі - 400 г

Цибуля ріпчаста - 1‑2 шт.

Сіль

Перець чорний мелений

ДЛЯ СОУСУ:

Йогурт знежирений - 1 ст. ложка

Томатна паста або кетчуп - 1‑2 ст. ложки

Зелень

Directions

1Кабачки очистити від шкірки, нарізати впоперек на дольки завтовшки 5‑6 см. З кожного шматка вийняти чайною ложкою серцевину так, щоб вийшла чашечка з дном завтовшки близько 1 см (можна, вирізаючи середину, денце не залишати цілим, а прорізати невеликий отвір наскрізь).

2Підготовлені чашки покласти вниз денцем в сотейник або в нагріту сковороду, накрити кришкою і тушкувати 10‑15 хвилин. За цей час чашечки кабачків мають підрум'янитися, пом'якшитися під дією пари. Кабачки можна і не тушкувати, а відварити у воді до напівготовності.

3СОУС: Змішати знежирений йогурт і томатну пасту (за необхідності можна додати трохи води).

4ФАРШ: Гриби відварити до готовності, дрібно нарізати і змішати з відвареним рисом, а також з нарізаною цибулею. Фарш посолити, поперчити і добре перемішати.

5Потім кабачки перевернути, трохи посолити і заповнити фаршем чашечки кабачків, зверху посипати сухарями, полити знежиреним йогуртом і поставити в духовку для запікання.

6Коли кабачки зарум'яняться, залити їх половиною томатного соусу, накрити кришкою і знову поставити в духовку на 10 хвилин.

7Перед подачею полити соусом і посипати рубаною зеленню петрушки або кропу.

00:00