Солянка

Бульйон для солянки найкраще варити довго, щоб він гарненько наситився м’ясним, рибним або грибним смаком, постійно знімаючи піну, щоб він був прозорим, а потім дати кілька годин настоятися.

Огірки брати тільки солоні бочкові, а не мариновані з банки. Перш ніж покласти у суп, потрібно трохи протушкувати їх на сковороді.

Всі інгредієнти нарізати однакового розміру кубиками або соломкою.

Брез – базова основа для солянки – готується шляхом обсмажування і тушкування на олії цибулі, огірків і томатної пасти.

Чим більше різновидів м’яса та ковбаси в солянці, тим краще. Ковбасу і копчене м’ясо можна попередньо обсмажити.

Маслини потрібно додавати в самому кінці варіння. Лимони та зелену цибулю – в порційну тарілку при подачі.

Лавровий лист дістати з супу, як тільки страва буде готовою.