Основою харчування при грипі та ГРЗ мають стати:
- шипшина, чорна смородина, чорноплідна горобина, лимони, ківі;
- овочі та м’ясо (краще, якщо це будуть пюре);
- кисломолочні напої, волоські горіхи;
- киселі, чаї, соки тощо.
Виключити з раціону:
- смажені та жирні страви;
- супергострі, солоні та мариновані продукти;
- гострі приправи та соуси.
Правила харчування при застуді та грипі:
- харчуватися 5-6 разів, маленькими порціями;
- перевагу віддавати добре подрібненим продуктам;
- готувати їжу у вигляді овочевих пюре, слизових каш і супів;
- не мучити організм дуже холодною і дуже гарячою їжею;
- широко використовувати киселі – це ідеальна їжа для організму, який окупований вірусами.
Крім того, слід звертати увагу на поживну цінність продуктів. В першу чергу вони мають бути багаті вітамінами і мікроелементами. Проблему допоможуть вирішити сухофрукти та домашні вітамінні заготовки.