Свинина легко вбирає в себе різні запахи, тому найкраще зберігати її в закритому емальованому або скляному посуді. У холодильнику свинина залишається свіжою від 3 до 5 днів.
Час приготування печені в духовці
М’ясо ставити в духовку прямо з холодильника. Виймати печеню, коли показники термотера будуть на 2-5°С нижчими за показники готовності
Шматок і його вага | Показники м’ясного термометра | Приблизний час приготування – на 450 г |
Свіжа свинина | ||
Печеня на ребрах, 2,7-3,6 кг | 67°С | 20 хвилин |
Печеня з філейної частини, 1,3-2,2 кг | 67°С | 20 хвилин |
Печеня з філейної частини без кісток, 0,9-1,8 кг | 67°С | 20 хвилин |
Ціла нога, 5,4 кг | 67-77°С | 25-30 хвилин |
Половина ноги з кісткою або без, 1,3-1,8 кг | 67-77°С | 40 хвилин |
Рулька, 1,3-2,7 кг | 67-77°С | 45 хвилин |
Вирізка, 0,225-0,75 кг (смажиться при 220-230°С) | 67°С | 25-35 хвилин |
Копчена свинина, яка готується перед подачею на стіл | ||
Цілий окорок, 6,3-7,2 кг | 67°С | 15-18 хвилин |
Копчена свинина, повністю готова (розвгрівати при 170°С) | ||
Цілий окорок, 6,3-7,3 кг | 52-57°С | 1-1,75 годин |
Половина окорока, 2,7-3,6 кг | 52-57°С | 1 година |