Свинина

Свинина легко вбирає в себе різні запахи, тому найкраще зберігати її в закритому емальованому або скляному посуді. У холодильнику свинина залишається свіжою від 3 до 5 днів.

Час приготування печені в духовці

М’ясо ставити в духовку прямо з холодильника. Виймати печеню, коли показники термотера будуть на 2-5°С нижчими за показники готовності

Шматок і його вагаПоказники м’ясного термометра Приблизний час приготування – на 450 г
Свіжа свинина
Печеня на ребрах, 2,7-3,6 кг 67°С20 хвилин
Печеня з філейної частини, 1,3-2,2 кг 67°С20 хвилин
Печеня з філейної частини без кісток, 0,9-1,8 кг 67°С20 хвилин
Ціла нога, 5,4 кг 67-77°С 25-30 хвилин
Половина ноги з кісткою або без, 1,3-1,8 кг 67-77°С 40 хвилин
Рулька, 1,3-2,7 кг 67-77°С 45 хвилин
Вирізка, 0,225-0,75 кг (смажиться при 220-230°С)67°С 25-35 хвилин
Копчена свинина, яка готується перед подачею на стіл
Цілий окорок, 6,3-7,2 кг 67°С15-18 хвилин
Копчена свинина, повністю готова (розвгрівати при 170°С)
Цілий окорок, 6,3-7,3 кг 52-57°С 1-1,75 годин
Половина окорока, 2,7-3,6 кг 52-57°С 1 година