Німецька кухня

Національна кухня Німеччини стоїть на трьох китах: ковбаски, квашена капуста і пиво.
Найбільшою популярністю в Німеччині користується свинина. Одних тільки ковбасок налічується більше 1500 видів. Найбільш знамениті:

  • вайсвюрст – білі свинячі сардельки, подаються з різними соусами;
  • айсбан – запечена або тушкована свиняча рулька;
  • берлінський рулет – зарум’янений бекон з начинкою зі свинячої корейки та чорносливу, подається з гарніром із зеленого горошку, картоплі та шкварок;
  • кotelett – відбивні котлети;
  • rippchen – грудинка на реберцях;
  • біфштекс по-гамбурзьки;
  • зауербратен – замаринована у вині й оцті яловичина, підсмажена в олії з овочами, імбиром, яблуками, родзинками та буряковим сиропом.

М’ясних страв в національній кухні Німеччини є величезна кількість: смажені нюрнберзькі ковбаски, біфштекси, разбрат, шморбратен, кров’яна ковбаска з родзинками, шнельк-лопс. Існують навіть страви з сирого фаршу з різними начинками. Як гарнір до м’яса подають рис, бобові, тушковані та варені овочі.
Ще однією цікавою особливістю німецької кухні є велика кількість страв з яєць: фаршировані яйця, яйця з картоплею, яйця з помідорами, омлет з картоплею і зеленню, запечені яйця з сиром, яєчня з копченим оселедцем, яєчня з беконом.

Кожен регіон країни приманює туристів своїми неповторними традиційними стравами.

  • Баварія – це ковбаски з солодкою гірчицею, смажена свинина, кльоцки, солоні кренделі та тушкована капуста.
  • Берлін – кенігсбергські биточки та ніжні тістечка.
  • Бремен – тушковане м’ясо та страви з білокачанної капусти.
  • Вестфалія – петитна шинка та пряники.
  • Гамбург – смажений морський язик, копчена риба, суп з вугрів, креветки.
  • Гессен – зелений соус із трав.
  • Ерфурт – смажене м’ясо в пивному соусі, млинці з картоплею та цибулею.
  • Кельн – мигдальне печиво.
  • Любек – знамениті марципани.
  • Нижня Саксонія – страви з баранини та ягідне асорті з кремом.
  • Рейнська область – маринована яловичина, картопляні млинці, картопляний салат і яблучний соус.
  • Саксонія – креветки з овочами та дрезденський різдвяний торт.
  • Тюрінгія – запечений гусак з кльоцками.
  • Франконія – нюрнберзькі ковбаски, запашні пряники, страви з макаронів (шпатцле, шульфнудельн, маульхашен).
  • Швабія – делікатеси з капусти та суп з млинцями.
  • Шварцвальд – цибульні пироги та копчений окіст.

Головним напоєм в національній кухні Німеччини є пиво. Пивом тут прийнято запивати і сніданок, і обід, і вечерю. Іноді його п’ють замість води, щоб просто вгамувати спрагу. Раєм для любителів пива вважається Баварія, де виробляють небувалу кількість сортів цього напою. У північних областях віддають перевагу хлібній горілці та шнапсу (напій, близький до горілки і самогону). На півдні країни виробляють прекрасні вина з винограду, вирощеного в долинах Майна та Рейну.