Індійська кухня

Більшість індусів – вегетаріанці. Це, перш за все, пов’язано з релігією, яку сповідує ций народ. На півдні країни багато індусів не вживають помідори та буряк тільки тому, що ці овочі кольору крові.

Більшість індійських страв складаються з рису, пшениці і бобових. Великою популярністю користуються коржі з пшеничного, рисового, просяного борошна. Коржі мають два величезних плюси для індійського населення: по-перше, вони коштують недорого, по-друге, дуже смачні та різноманітні, завдяки додаванню спецій.
Існує безліч приголомшливих овочевих страв. Звичайні овочі тут знаходять якусь неповторність. Овочеві рагу в різних комбінаціях, смажена зелень, фаршировані овочі, залиті йогуртом, дуже апетитні.
М’ясо вживається в північних районах Індії, де проживають мусульмани.
В індійських водах водиться багато різноманітної риби. Морепродукти тушкують або смажать на сковорідці або рашпері, маринують. Традиційно рибу смажать на кокосовій олії. Після приготування риба має дуже різкий запах.
Дуже популярний домашній сир. Його вживають як самостійну страву, так і з картоплею і вершками. Важливими молочними продуктами для індійців є сир і кисле молоко. Священно, безсумнівно, топлене масло, яке індійці називають дхі.
Індія вважається світовою колискою солодощів, для приготування яких використовуються тільки корисні і свіжі продукти. Солодощі складаються з фруктів, молочних продуктів, злаків, горіхів і борошна. Дуже оригінальне індійське морозиво з кардамоном і фісташками. Традиційно національними десертами вважаються сирні кульки з сиропом; спіральки, що складаються з рисової муки, политі сиропом; кльоцки з йогуртом.
Індійським делікатесом можна вважати десерт «Барфі», який являє собою сухе молоко в кульках, підсмажене і просочене медом.
Індійці дуже люблять чай. Тут п’ють просто чай, чай з молоком і спеціями, чай з лимоном. Поширені фруктові соки і напій «німбу панч» (вода з соком лимона).
Спиртні напої не прийнято подавати до їжі. Для індійців важливе правильне харчування. Вони поєднують продукти, які легко засвоюються організмом.
Для поліпшення травлення в кінці прийому їжі індійці їдять листя бетеля з кардамоном і анісом.