Ріпчаста цибуля краще зберігається, якщо її підвісити в вінках або в сітці в сухому провітрюваному місці.
Морожена ріпчаста цибуля може замінити свіжу, якщо одразу ж, не даючи їй відтанути, покласти її на 3 години в холодну воду.
Щоб не плакати при обробці цибулі, очищати її від лушпиння під струменем холодної води. Нарізаючи цибулю, періодично змочувати ніж холодною водою.
Дуже зручно різати цибулю поруч із запаленою на повну потужність конфоркою газової плити – так пекучі ефірні олії, що виділяються в повітря, одразу ж згоряють.
Для салатів
Ріпчаста цибуля матиме ніжний смак, якщо її тонко нарізати, покласти в друшляк, обдати окропом і одразу ж промити холодною водою. Цибуля втратить зайву гостроту і стане набагато смачнішою.
Маринування цибулі для салату: 250 г столового оцту з’єднати з 50 г олії, додати перець горошком, лавровий лист, кілька бутонів гвоздики, шматочок кориці і довести до кипіння. Нарізану кільцями цибулю залити маринадом, накрити кришкою і остудити.