Цибуля

  • Ріпчаста цибуля краще зберігається, якщо її підвісити в вінках або в сітці в сухому провітрюваному місці.
  • Морожена ріпчаста цибуля може замінити свіжу, якщо одразу ж, не даючи їй відтанути, покласти її на 3 години в холодну воду.
  • Щоб не плакати при обробці цибулі, очищати її від лушпиння під струменем холодної води. Нарізаючи цибулю, періодично змочувати ніж холодною водою.
  • Дуже зручно різати цибулю поруч із запаленою на повну потужність конфоркою газової плити – так пекучі ефірні олії, що виділяються в повітря, одразу ж згоряють.

Для салатів

  • Ріпчаста цибуля матиме ніжний смак, якщо її тонко нарізати, покласти в друшляк, обдати окропом і одразу ж промити холодною водою. Цибуля втратить зайву гостроту і стане набагато смачнішою.
  • Маринування цибулі для салату: 250 г столового оцту з’єднати з 50 г олії, додати перець горошком, лавровий лист, кілька бутонів гвоздики, шматочок кориці і довести до кипіння. Нарізану кільцями цибулю залити маринадом, накрити кришкою і остудити.