Сосиски

Щоб сосиски вийшли смачними, їх краще не варити, а обмазати гірчицею та обсмажити.

Перед варінням сосисок у целофановій оболонці треба попередньо зняти її – деякі хімічні речовини, що входять до синтетичних плівок, під впливом високої температури можуть перейти з оболонки в сосисковий фарш.

Оболонка легше знімається, якщо надрізати її з одного кінця і опустити сосиску спочатку в теплу воду, а потім в холодну. Оболонку розривають легкими круговими рухами.

Щоб сосиски не полопалися, краще варити їх не у воді, а на пару. Для цього наполовину заповнити каструлю водою, після закипання покласти зверху хрест-навхрест кухонні ложки (краще дерев’яні) і підвісити на них сосиски так, щоб вони не торкалися води. Закрити каструлю кришкою. Через 4-5 хвилин сосиски будуть готові.